visby

Mitt kulinariska äventyr på Gotland: En guide till restauranger, kaféer och barer

Nyligen begav jag mig ut på ett kulinariskt äventyr på Gotland, och jag kan inte vänta med att dela med mig av mina upptäckter. Från mysiga kaféer i Visbys slingrande gränder till restauranger som serverar färsk fisk vid havet, har jag funnit några pärlor som både turister och lokalbefolkningen kommer att älska.

måltid-gotland

Restauranger som du inte får missa

Krönet, Visby:
Med en fantastisk utsikt över havet och en meny som hyllar lokala råvaror, blev Krönet en omedelbar favorit. Deras gotländska lammrätt är ett måste!

Surfers, Visby:
Letar du efter något annorlunda? Surfers erbjuder en färgstark blandning av asiatiska smaker med en gotländsk touch. Prova deras sushi med färsk fisk från ön.

Bungenäs Matsal, Bungenäs:
För en unik upplevelse, besök Bungenäs Matsal. I en gammal militärförläggning hittar du en restaurang som fokuserar på hållbarhet och lokalproducerat. Jag älskade deras vegetariska alternativ!

fika-på-gotland

Kaféer för fikaälskaren

Café Gula Hönan, Hemse:
För den som älskar traditionell gotländsk fika, är Café Gula Hönan ett måste. Deras saffranspannkaka är legendarisk, och trädgården är en dröm att sitta i.

Black Sheep Arms, Visby:
Detta engelska pub- och kafé är perfekt för den som längtar efter en god pint och en bit av England mitt i Visby. Deras afternoon tea är en höjdare!

cocktail

Barer för nattugglor

Bolaget, Visby:
En elegant bar med en imponerande cocktailmeny. Bolaget är platsen för dig som vill avsluta kvällen med stil. Bartendern rekommenderade några fantastiska gotländska spriter.

Visby Bryggeri:
För ölälskaren är ett besök på Visby Bryggeri en given punkt. Här kan du njuta av lokalbryggda ölsorter och spännande smakprover.

upptäck-gotland

Mycket att upptäcka på Gotland

Gotland har visat sig vara en ö full av överraskningar när det kommer till mat och dryck. Jag har ätit och druckit mig genom denna underbara plats, och varje måltid har varit en upptäckt.

Jag hoppas att denna guide ger dig inspiration att utforska Gotlands restauranger, kaféer och barer, oavsett om du är turist på besök eller en gotlänning som vill upptäcka nya platser.

Till nästa gång, smaklig måltid och glad resa på Gotland!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *