rauk-gotland

Om

Välkommen till kulinariska Gotland! Här finns matlagningskunnande med kvalitet och omtanke. Vi vill att du ska få en totalupplevelse av mat och dryck samt miljö och samtidigt vill vi visa upp den mångfald vi har inom gastronomin på Gotland. Vår gemensamma nämnare är matlagningskunnande med kvalitet och omtanke samt kärleken till Gotland och det gotländska.

Vi delar gärna med oss av denna kärlek och vill gärna ha dig som medresenär på denna kulinariska resa kring vår omtyckta ö. Samtidigt vill vi ge dig möjligheten att i möjligaste mån njuta av gotländska råvaror och specialiteter. Mat är så mycket mer än en fråga om att bli mätt. Det handlar om en totalupplevelse.

Där miljön med bemötandet och kärleken till maten blir en del av de ingredienser som är naturliga för Kulinariska Gotland. Spana vidare här på kulinariskagotland.se och dela kärleken till Gotland och det gotländska med tillsammans med oss!

Om Kulinariska Gotland

Kulinariska Gotland är din guide till allt som rör mat och dryck på denna fantastiska ö. Genom en passion för lokala smaker, traditioner och innovation, strävar vi efter att lyfta fram Gotlands unika kulinariska landskap.

Vår mission

Vi på Kulinariska Gotland älskar den gotländska maten och drycken och vill dela denna kärlek med världen. Vår webbplats erbjuder en ingång till öns många smaker, från traditionella recept och rätter till moderna tolkningar och innovationer.

Vad vi erbjuder

  • Gotlands unika smaker: Vi utforskar och delar öns speciella råvaror, recept och matlagningstraditioner.
  • Restaurangguider och recensioner: Vi guidar dig genom ön med recensioner och rekommendationer av de bästa restaurangerna, kaféerna och barerna.
  • Hållbar matproduktion: Vi lyfter fram gotländska jordbruks- och fiskepraktiker och deras roll i den moderna och hållbara matproduktionen.
  • Matfestivaler och evenemang: Upptäck kulinariska evenemang, mässor och festivaler som äger rum på Gotland.
  • Gotländska recept för hemmakocken: Lär dig att laga autentiska gotländska rätter hemma med våra detaljerade recept och guider.

Vilka vi är

Kulinariska Gotland är skapat av en grupp matentusiaster, lokala kockar och gotländska invånare som delar en passion för öns mat och dryck. Vi ser det som vår uppgift att utforska och berätta om Gotlands kulinariska rikedomar.

Kontakta oss

Vi är alltid glada att höra från andra matälskare! Om du har frågor, förslag eller vill vara med och bidra, tveka inte att kontakta oss via vårt kontaktformulär.

Oavsett om du är en turist som planerar ett besök, en lokal invånare som vill utforska mer eller någon som bara älskar god mat, hoppas vi att Kulinariska Gotland blir din go-to resurs. Tillsammans kan vi upptäcka och njuta av allt det som gör Gotlands matkultur så speciell och unik. Välkommen till vår gemenskap!