Sabinas smarriga müsli

Sabinas smarriga müsli

En bra och matig müsli som inte är för söt, men samtidigt god och inte ”träig” är svår att hitta tycker jag. Jag fick detta recept för länge sedan och har under åren testat att lägga till och ta bort olika ingredienser men jag kommer alltid tillbaka till originalet.

Det blir drygt 2 liter müsli, en halv deciliter är en lagom portion.

1 dl krossat linfrö
2 dl solroskärnor
3 dl blandade hackade nötter
(ex mandel, cashew-, hasselnötter)
3 dl havregryn eller rågflingor
2 dl vetekli
2 dl vetegroddar
1½ dl pumpafrön
1-2 msk kanel

Blanda allt väl och häll över:

½ dl rapsolja
1 dl vatten

Ringla över flytande honung

Rör om ordentligt.

Rosta i ugn i 200 i ca 15 minuter. Rör om efter halva tiden.

Tillsätt 2-3 dl torkad frukt

(ex russin, blåbär, gojibär, tranbär)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *