Vit chokladmousse med pistagenötter & färska hallon

Vit chokladmousse med pistagenötter & färska hallon

Makalösa små desserter.

Vissa smaker gifter sig helt fantastisk bra tillsammans. Så är det med vit choklad, pistagenötter och hallon! Den söta krämiga chokladmoussen tillsammans med de sötsyrliga hallonen och pistagenötternas textur och nötiga smak är en riktig hit! Den här desserten passar lika bra till festligare tillfällen såsom till vardagslyx.

Vit chokladmousse med pistagenötter och färska hallon 4 pers

3 dl vispgrädde
150 g vit choklad
1 ägg
Färska hallon
Pistagenötter

Hacka chokladen och smält den i vattenbad. Ta bort chokladen från värmen så fort den har smält och låt den svalna av.

Vispa ägget till en fluffig smet.

Vispa upp grädden i en annan bunke där konsistensen på grädden ska vara krämig men inte för fast.

Häll i den avsvalnade chokladen under kraftig vispning i det uppvispade ägget. Det ska bli en krämig konsistens.

Vänd ner grädden i choklad och äggsmeten.

Fyll smeten i en spritspåse och spritsa upp i portionsformar.

Låt chokladmoussen vila i kylen ett par timmar innan servering.

Toppa med grovhackade pistagenötter och färska hallon.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.