Anklever och tryffelfyllt fasanbröst

Anklever och tryffelfyllt fasanbröst (4 personer)

2 st Fasaner
120 g Anklever (bakad)
20 g Tryffel, strimlad
Salt och peppar

Stycka ut brösten och fyll varje bröst med 
30 g anklever och 5 g tryffel, rulla in i plastfilm.

Baka av i ugn på 65°C till 55°C inner-temperatur. Låt svalna.

Ta av plasten och bryn skinnsidan i smör. Lägg över på en plåt och kör i ugnen på 150° C i cirka 10 minuter.

Portvinssky
2 dl Portvin
3 dl Kalvfond
1 st Morot, skalad och tärnad
1 st Schalottenlök, skalad och hackad
30 g Smör
25 g Socker
Salt och peppar

Bryn morot och lök i smöret låt få färg, tillsätt sockret och sedan vin och fond. Reducera till cirka hälften, sila över i en annan kastrull och smaka av med salt och peppar.

Rotfrukter
6 st Morötter, gärna olika färger
4 st Palsternackor
4 st Blå Kongo
Olivolja
Salt och peppar

Skär ner rotfrukterna i jämnstora bitar. Häll lite olja i en plåt och strö över rotfrukterna, salta och peppra.

Rosta i ugn på 200°C i cirka 15 till 20 minuter tills allt är klart.

100 gram Trattkantareller

Bryn trattkantareller i smör och smaka av med salt och peppar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.