Anklever och tryffelfyllt fasanbröst (4 personer)
2 st Fasaner
120 g Anklever (bakad)
20 g Tryffel, strimlad
Salt och peppar
Stycka ut brösten och fyll varje bröst med 30 g anklever och 5 g tryffel, rulla in i plastfilm.
Baka av i ugn på 65°C till 55°C inner-temperatur. Låt svalna.
Ta av plasten och bryn skinnsidan i smör. Lägg över på en plåt och kör i ugnen på 150° C i cirka 10 minuter.
Portvinssky
2 dl Portvin
3 dl Kalvfond
1 st Morot, skalad och tärnad
1 st Schalottenlök, skalad och hackad
30 g Smör
25 g Socker
Salt och peppar
Bryn morot och lök i smöret låt få färg, tillsätt sockret och sedan vin och fond. Reducera till cirka hälften, sila över i en annan kastrull och smaka av med salt och peppar.
Rotfrukter
6 st Morötter, gärna olika färger
4 st Palsternackor
4 st Blå Kongo
Olivolja
Salt och peppar
Skär ner rotfrukterna i jämnstora bitar. Häll lite olja i en plåt och strö över rotfrukterna, salta och peppra.
Rosta i ugn på 200°C i cirka 15 till 20 minuter tills allt är klart.
100 gram Trattkantareller
Bryn trattkantareller i smör och smaka av med salt och peppar.