Dumlekladdkaka

Dumlekladdkaka

Är dumlekola ditt favoritgodis kommer du garanterat att älska denna dumlekladdkaka. Den passar lika bra till barnkalaset som till fika med arbetskamraterna.

Ingredienser

220 gram dumlekola, ca 30 stycken
100 gram smör
100 gram vit choklad
1 deciliter strösocker
Ett halvt kryddmått flingsalt
2 ägg
1 och en halv deciliter vetemjöl

Så här gör du

Börja med att sätta ugnen på 175 grader.

Smörj en form med löstagbar kant. För 12 bitar krävs en form med 24 cm diameter.

Dela hälften av dumlekolorna på mitten. Smält sedan smöret i en kastrull och ta bort den från plattan. Bryt den vita chokladen och smält den och kolorna i det smälta smöret under omrörning.

Blanda ner sockret och saltet i kastrullen med smörblandningen och rör sedan ner ett ägg i taget. Blanda sist ner mjölet och rör om ordentligt. Häll smeten i den smörade formen och tryck sedan ner kolorna som blev över. Vill du trycka ner ett par extra kolor kan du självklart göra det.

Det är en smaksak samt beror på hur många som ryms i formen du bakar kakan i.

Grädda kakan mitt i ugnen i c:a 18 minuter. Tiden kan variera beroende på hur din ugn fungerar. Ta en titt efter 15 minuter och se ifall den behöver längre tid.

När du tagit ut kakan ur ugnen, låt den svalna på ett galler. Ta inte bort kanten men lossa runt kakan med en kniv när kakan fortfarande är varm. Annars kan den gå sönder om du väntar tills kakan har svalnat helt.

Efter att kakan har svalnat är den redo att serveras. Du kan vispa lite grädde till om du vill, men kakan är jättegod precis som den är.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *